Maattabel, veiligheid en wasvoorschriften

Welke maat kunt u het beste kopen voor uw kindje, zijn alle producten veilig en hoe kunt u de kleertjes mooi houden?


Maattabel

Maat 50/56  (0-3 maanden) 

Maat 62/68 (3-6 maanden)

Maat 70/74  (6-12 maanden) 

Maat 80 (1 jaar of 12 t/m 18 maanden)

Maat 86 (18 t/m 24 maanden)

Maat 86/92 (2 jaar)

Maat 98/104 (3 jaar)

Maat 110  (4 jaar)

Maat 116/122  (5 jaar)

Maat 128/134 (6  jaar)

Indien de maten anders uitvallen dan de hierboven beschreven maten, dan zal het bij het artikel los zijn beschreven. Let vooral op welke maat u normaal voor uw kind koopt en hoe lang uw kind is. Hou dit aantal centimeters aan. Is jouw kindje wat groter, koop dan een maat groter.

Veel van onze kleertjes zijn handgemaakt, komen uit diverse landen, denk aan Nederland, Zweden, Polen en China. Maten kunnen hierdoor enigszins afwijken. Heeft u vragen over de maten, stel ze ons gerust.

Veiligheid

Voor al onze producten geldt: Laat deze alleen gebruiken onder toezicht van een volwassene. Laat uw kinderen nooit alleen met een haarband in of een zonnehoedje op. Al het speelgoed dat wij inkopen is voorzien van het CE-keurmerk. Soms zitten er producten vanaf leeftijd 3 jaar in een kraampakket. Dit houten speelgoed is dan als decoratie op de kinderkamer totdat het kindje 3 jaar is en er zelf mee kan spelen. Alle producten die wij inkopen zijn uitvoerig getest, veilig of comfortabel om te dragen voor uw kindjes.

Frigg speentjes

Voordelen van siliconen fopspenen:

  • Siliconen fopspenen kunnen tegen hitte hierdoor is uitkoken of steriliseren mogelijk.
  • Het materiaal siliconen zet niet uit na gebruik, zoals natuurrubber wel doet. Natuurrubber kan vergroten wanneer je kindje op de fopspeen zuigt.
  • Siliconen is smaak- en reukloos. Het voordeel hiervan is dat je kindje ook sneller de borst blijft accepteren.
  • Siliconen fopspenen zijn geschikt voor kindjes met een latex of natuurrubber allergie.
  • Het materiaal siliconen is stevig en kan beter tegen bijtgedrag dan latex of natuurrubber.

Voor het eerste gebruik het speentje 5 minuten in het kokend water uitkoken. Maak de speen daarnaast ook in gebruik regelmatig schoon door deze te steriliseren, dit is mogelijk door de speentjes uit te koken.

De FRIGG fopspenen ondergaan een rek- en vacuümtest. Daarnaast voldoen de fopspenen aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A2 en zijn de fopspenen 100% vrij van BPA, PVC en ftalaten.

Wasvoorschriften

Voor al onze kleding raden wij het volgende aan om ze zo mooi mogelijk te houden: was alle gekochte kleding het liefst eerst apart in de handwas. Was alle kleding eerst voordat u ze gaat dragen. Na de eerste keer handwas kunt u de kleding op maximaal 30 graden wassen in de wasmachine. Gebruik geen wasverzachter en gebruik geen wasdroger voor de kleding, om ze zo mooi mogelijk te houden.

Katoen

De stof katoen is één van de meest voorkomende stoffen als het gaat om kleding. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je deze stof het beste kunt wassen. We hebben een aantal tips voor je opgesomd:

  • Allereerst moet je weten dat je nieuwe kledingstukken van katoen de eerste paar wasbeurten apart moet wassen. Dit voorkomt namelijk dat de kleur afgeeft.
  • Was kledingstukken van katoen op 30 graden. Wel bij witte kledingstukken van katoen raden we aan om boven de 40 graden te wassen, zodat hardnekkige vlekken verwijderd worden. Gebruik geen bleekmiddel, want dit is niet goed voor katoen.
  • Stop je kledingstukken binnenstebuiten in de wasmachine.
  • Katoen mag je heet strijken.

Linnen

Linnen is een stof dat in de zomertijden veel gedragen wordt. De stof staat bekend als een kreukbare, zachte en luchtige stof. Ook hiervoor zijn een aantal belangrijke wastips:  

  • Linnen kan je niet hoger dan 30 graden wassen, vanwege krimpgevaar. (dit krimpt echt meer dan katoen)
  • Linnen blijft nog mooier als je kiest voor handwas.
  • Strijk linnen altijd binnenstebuiten.
  • Linnen mag je heet strijken, maar niet hoger dan 200 graden.

Spijkerstof

Zorg er voor dat je items van spijkerstof niet te vaak wast. Het liefst zo min mogelijk! Hierdoor blijft de stof langer de juiste look hebben. Hang je kledingstukken buiten op om te luchten óf in de badkamer wanneer je gaat douchen.
Mocht je toch je denim items uit willen wassen, doe dit dan wel op een lage temperatuur. Niet boven de 30 graden óf eventueel een koude was!
Ook is het verstandig om je denim items binnenstebuiten te wassen in de wasmachine.

Polyester

Polyester is een stof die we allemaal wel kennen. Deze stof staat bekend om dat het een sterke, strijkvrije, lichte, flexibele en vormvaste stof is. Daarom wordt het vaak gebruikt bij kledingstukken als blouses, T-shirts & jurken. Niet iedereen is fan van deze stof, omdat deze stof niet zo goed vocht op neemt en daarom slecht ademt. Toch wordt deze stof vaak gebruikt voor sportkleding, omdat de lichte stof tijdens het zweten ook niet zwaar wordt. Wel zorgt dit er natuurlijk voor dat je sportkleding snel onfris ruikt. Ook daarom is het belangrijk om te weten hoe je kledingstukken van polyester het beste kunt wassen. Hiervoor een aantal tips:

Was polyester bij voorkeur op 30 graden!
Laat polyester opdrogen aan de waslijn, want polyester is een stof dat erg snel opdroogt. Stop polyester niet in de wasmachine, hierdoor wordt de stof namelijk statisch!

Polyester hoef je in principe niet te strijken, omdat het een vormvaste stof is. Hierdoor komen er (bijna) geen kreukels in de stof. Als je toch je kledingstuk van polyester wilt strijken, doe dit dan op een hele lage temperatuur óf met een theedoek er tussen!

Viscose

Doordat de stof zacht aanvoelt, luxueus aandoet en erg vocht absorberend is het een veel en graag geziene stof in de mode-industrie.

De stof wordt met name gebruikt voor tunieken, rokken en jurkjes, maar ook voor overhemden, lingerie en kinderkleding. Ook als voeringstof functioneert de stof goed.

Viscose krimpt snel, dus het is belangrijk om zorgvuldig met deze stof om te gaan.

Een aantal aandachtspunten:

  • Was de stof niet te heet. Kies voor een wol-of zijdewasprogramma op maximaal 30 graden. Soms kun je viscose beter op de hand wassen
  • Viscose mag in de droogtrommel, maar niet te heet. Anders kan de stof krimpen.
  • Je kunt viscose strijken op een lage temperatuur.

Wasverzachter

Wasverzachter is door alle chemische stoffen niet goed voor het milieu. U kunt bij acryl kleding wel een klein beetje gebruiken, dit ontneemt de statische lading van kleding. Was babykleding nooit met wasverzachter, dit is niet goed voor de huid van uw kindje!